Valokatteet ja kennolevyt

Valokatteet ja kennolevyt

Meiltä saat kattavan valikoiman erikokoisia PC-trapetsi- ja aaltolevyjä, kennolevyjä ja polykarbonaattilevyjä erilaisiin käyttötarkoituksiin. Myös PVC-levyt.

Valokatteet ja muut levyt on mahdollista tilata myös mittojen mukaan leikattuna. Lähetä määrämittaisista tuotteista tarjouspyyntö mittojen kera (seuraavaa mittakaavaketta apuna käyttäen: Valokatteen mittakaavake) sähköpostitse osoitteeseen hanna.kauppinen@akiro.fi.

Trapetsi- tai aaltolevy avonaisiin kattoratkaisuihin

Korkealaatuiset ja vahvat PC-trapetsi-/aaltolevyt sopivat hyvin valokatteeksi avonaisiin tiloihin tarjoamaan sateen suojaa ja erinomaista valonläpäisyä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi terassit, grilli- ja autokatokset, sekä pyörävarastot. Aalto- tai trapetsilevy muodostuu yhdestä kerroksesta ja ei siksi eristä, mutta on laadultaan kulutusta kestävä ja sietää hyvin pohjoismaista ilmastoa. Levyt on valmistettu vahvasta ja pitkäikäisestä polykarbonaatista.UV-suojattu valokate on kestävyydestään huolimatta erittäin kevyt ja siksi helppo käsitellä, sekä asentaa. Valoa läpäisevällä PVC-trapetsilevyllä saat taas rakennettua kestävää, sateelta ja tuulelta suojattua tilaa, taloudellisesti. Vedenkirkas, hieman sinertävä sävy päästää runsaasti valoa lävitse. Myös PVC-trapetsilevyissä on UV-suojaus.

Katso kaikki PC-trapetsi-/aaltolevyt

Kennolevystä eristävä ja vahva valokatto

Polykarbonaattikennolevyt

PC‐kennolevyt ovat polykarbonaatista valmistettuja muovilevyjä, jotka muodostuvat kahdesta (tai useammasta, erilaisilla väliseinäratkaisuilla) pinnasta ja niiden välillä olevasta ilmatilasta eli kennoista. Kennolevyjä käytetään mm. kasvihuoneissa ja navetta‐ ja pihattorakennusten seinälevyinä/ ikkunoina sekä terassien ja uima‐altaiden katteina. Polykarbonaattikennolevy on kevyttä, jäykkää ja iskun‐ ja säänkestävää materiaalia.
Varastotuotteina heti hyllystä löytyvät vakiokokoiset palat (kirkas) 698 x 1500 mm (4 mm ja 6 mm), 698 x 2000 mm (4 mm ja 6 mm) ja 1050 x 2000 mm (4 mm, 6 mm ja 10 mm) sekä isot levyt 2100 x 6000 mm (4 mm ja 6 mm). Toimitamme PC‐kennolevyjä myös määrämittaan sahattuina, pyydä tarjous sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeella. Terassien katteiden tarjouspyyntöä varten lähetäthän toimituspaikkakunnan ja mitat mittakaavaketta apuna käyttäen sähköpostiosoitteeseen: hanna.kauppinen@akiro.fi ja palaamme asiaan mahdollisimman pian, kiitos. Toimitusmyyntinä myös paksummat levyt ja eri sävyt. Kaikki mitat leikkauksesta johtuen +‐3 mm.

Millaisia ominaisuuksia levyllä on?

Monikerroksisella PC‐levyllä on monia hyviä ominaisuuksia, joiden takia ne ovat suosittuja erilaisissa rakennelmissa, kuten terasseissa ja kasvihuoneissa. Hyvä lämmöneristyskyky, iskunkestävyys, valonläpäisykyky sekä helppo työstettävyys ja asennettavuus ovat tämän monikäyttöisen materiaalin valttikortteja. Polykarbonaatin ominaisuuksiin kuuluu erinomainen iskunkestävyys yhdistettynä jäykkyyteen ja lujuuteen. Levyissä on myös vahva UV‐suojaus. PC‐kennolevyjen käyttölämpötila‐alue on laaja, joten ne kestävät hyvin rasitusta kovilla pakkasilla, kuin myös kesähelteillä.

Mihin kaikkeen polykarbonaattikennolevyjä voidaan käyttää?

  • Erilaisiin kattorakennelmiin
  • Erilaisiin väli‐ ja suojaseiniin
  • Katettuihin kulkuväyliin
  • Varastojen ja navettojen ikkunoihin
  • Terassikatteisiin
  • Uima-altaiden katteisiin
  • Kasvihuoneisiin
  • Messurakenteisiin
  • Valomainoksiin

Kasvihuoneen rakentaminen kennolevystä?

Kennolevystä rakennat ennen kaikkea turvallisen ja kestävän kasvihuoneen. Kevyt rakenne, erinomainen säänkestävyys, UV‐suojaus ja helppo käsiteltävyys tekevät siitä mainion materiaalin kasvihuonerakentamiseen. Kennolevyt tasaavat hyvin lämpötilaerojen vaihteluita ja hyvän lämmöneristyksen vuoksi myös kasvukausi on pidempi. Kennolevyhuoneita ei välttämättä tarvitse myöskään varjostaa, sillä kerroslevyt taittavat ja hajottavat kohtisuoraan tulevat valonsäteet, jolloin enemmän tärkeää auringonvaloa pääsee kasvien varjoisiin kohtiin ja kasvukyky paranee. Myöskin oleskelu ja hoitotöiden tekeminen kennohuoneessa on erityisen miellyttävää valon taittumisen vuoksi.

Kennolevyjen käyttö valokatteena terassilla

PC‐kennolevyistä rakennat kauniin ja tasapintaisen valokatteen. Levyt kestävät hyvin lumikuormaa ja UV‐suojattuina ne ovat erittäin pitkäikäisiä. Kerrosrakenteen ja ilmataskujen ansiosta materiaali eristää hyvin myös lämpöä ja se soveltuu erinomaisesti siis myös puolilämpimien tilojen rakentamiseen. Kennolevyjä on saatavilla sekä kirkkaana että sävytettyinä, esim. opaali ja pronssi.

Miten terassin pc-kennolevyt pysyvät puhtaana?

Jotta levyjen sisään ei pääse pölyä ja muita epäpuhtauksia, niin kerrosmuovin päät pitää ehdottomasti sulkea teipeillä ja päätylistoilla. Voit pehmentää levyjen leikkauspintoja hiekkapaperilla ennen teippaamista, ettei teippi repeydy. Vesitiivis päätyteippi PE asennetaan materiaalin yläpäähän, hengittävä teippi VENT materiaalin alapäähän. Alumiiniset U‐ tai F- päätylistat asennetaan teipin päälle materiaalin päihin. Muoviset U‐päätylistat taas kiinnitetään silikonilla. Tiivistä vielä UV‐suojatulla silikonilla levyn ja päätylistan siirtymäkohta. Kattolevyt suositellaan puhdistamaan vähintään kerran vuodessa. Kerrosmuovin puhdistamiseen soveltuu hyvin puhdas, lämmin vesi. Pinttyneempää likaan suositellaan ympäristöystävällistä nestesaippuaa.

Katso kaikki kennolevyt

Polykarbonaattilevyt

Lasin tavoin polykarbonaattilevy on kirkkaan läpinäkyvä. PC-levyjä (polycarbonate) käytetään muun muassa koneiden ja työtilojen suojalaseissa, sekä varastorakennusten ikkunoissa. Polykarbonaatille on ominaista iskunkestävyys yhdistettynä jäykkyyteen ja lujuuteen.

Katso kaikki Polykarbonaattilevyt

Takaisin